Home » Leuke Enquêtes Invullen voor de LOL?
enquetes invullen voor de lol

LEUKE ENQUÊTES INVULLEN VOOR DE LOL?

Beleef je er plezier aan als je meedoet aan onderzoeken?

Je mening te geven over uiteenlopende zaken en mee te denken hoe zaken anders of beter kunnen?

Wij zetten de betrouwbare enquête sites voor je op een rij waar je niet alleen de leukste surveys en soorten vragen krijgt, maar waar je die enquêtes ook kan invullen voor geld . Dat is dubbele pret .

LEUKE ENQUÊTES OF SAAIE VRAGENLIJSTEN

We spoelen even een aantal jaren terug in de tijd. Internet bestaat nog helemaal niet zo lang en laat staan het concept dat je via internet mee kan doen aan online marktonderzoeken. Dat lijkt misschien niet zo omdat nu de marktonderzoeksbureaus en enquête panels als paddestoelen uit de grond schieten, maar die ontwikkeling is heel snel gegaan.

Enquêtes invullen bestond toen vooral nog uit het doorzwoegen van ellenlange vragenlijsten. Alleen maar tig saaie stellingen beantwoorden door een 5 of 7 puntsschaal helemaal mee oneens tot helemaal mee eens.Een zeer wetenschappelijke manier van onderzoek doen.

Maar tijden veranderen . Tegenwoordig snappen de onderzoekers heel goed dat ze moeten proberen hun surveys aangenamer te maken. Zodat het bijna een genot is om er aan mee te doen. Waarom? Dan krijgen ze betere respons. Meer ingevulde enquêtes, en kwalitatief betere data.

Dus zie je tegenwoordig niet meer te lange surveys. Meer multimedia en meer afwisseling in de vraagstellingen. Makkelijkere manieren waarop jij je mening kan geven. En ook steeds meer kwalitatieve onderzoeksmethoden zoals interviews en online groepsdiscussies. Zelfs het thuis testen van producten komt steeds meer voor.

Het zijn dan ook de beste enquête sites die op deze manier niet alleen ervoor kunnen zorgen dat de enquêtes die ze uitzetten snel en goed worden ingevuld, maar ook dat ze op die manier hun leden langer aan zich kunnen binden wat ook goed is voor de kwaliteit en de mogelijke steekproef.

En dus investeren ze er ook flink in om je mobiel mee te kunnen laten doen via tablet, mobiele telefoon of app. Zo kan je het niet alleen vanuit huis doen, maar ook even onderweg of tussendoor, als je zit te wachten op de trein of bus.

WAAROM BEDRIJVEN OOK BLIJ ZIJN MET JOUW MENING

Maar waarom krijg je dan ook nog betaald? Is jouw mening dan zoveel waard ? Ja dat is hij zeker! Bedrijven die opdracht geven voor de marktonderzoeken doen dat immers niet zomaar.

Zo kunnen ze kijken of hun producten goed aanslaan, of hun verkoopactiviteiten en reclames testen. Met jouw feedback kunnen ze die verbeteren om beter aan de behoefte van klanten te voldoen en uiteindelijk zo nóg meer geld te verdienen.

Vaak doen ze die onderzoeken nu zelfs voordat een product wordt gelanceerd of voordat hun reclame op tv komt. Dat zijn immers flinke investeringen en ze willen wel enige zekerheid dat het resultaat succes zal zijn. Dat houdt in dat jij die mag beoordelen en als eerste te zien krijgt. En dus direct bepaald of het wel op de markt gaat komen.

Het is zo waardevol dat je nog een zeer aantrekkelijke beloning ontvangt ook, zomaar enkele euro’s voor een enkel onderzoek. En dat is nog alleen voor de online surveys. De je mee aan de producttesten, langlopende onderzoeken of discussies dan kan dit oplopen naar tientallen euro’s.

Vroeger, je weet wel die jaren geleden waar we het net over hadden, bestonden er nog genoeg panels waar je niet betaald kreeg voor je inzet. Maar die hebben het niet overleefd. Of je het nu wil of niet, alle goede en leuke onderzoekssites zullen je ervoor willen vergoeden . En dit betalen ze uit in geld, cadeaus, waardebonnen of prijzen. Dit doen ze omdat ze ook op deze manier borgen dat ze betere respons krijgen en dat leden langer mee blijven doen.

Welke dat zijn? Die vind je in onze lijst van de best betaalde & betrouwbare enquête sites . Daar krijg je de leukste onderzoeken waar je echt lol aan kan beleven, maar ook een eerlijke beloning. Bovendien zijn ze betrouwbaar dat is ook wel zo belangrijk.

Hoeveel verdien je dan mogelijk met het meedoen aan onderzoeken? Het ligt er natuurlijk aan hoeveel tijd en moeite je erin steekt, maar vooral aan bij hoeveel panels je lid wordt. Word je bij alle goede sites lid die we aanbevelen dan krijg je immers meer enquêtes waaraan je mee kunt doen. En dan verdien je mogelijk wel een paar honderd euro per maand . Dat is best vermakelijk toch?

WAT MINDER GRAPPIG IS …

We hadden het al eerder over de betrouwbaarheid van de verschillende sites. Dit is belangrijk. Je geeft namelijk wel je persoonsgegevens en adresgegevens af, dus kijk alleen naar betrouwbare partijen om enquêtes in te vullen. Plus alle informatie die je geeft in je profielkenmerken en in de vragenlijsten zelf en mensen kunnen heel eenvoudig je identiteit stelen.

De panels die wij in voorgenoemde lijst met beste panels hebben gezet zijn ook degene die alle belangrijke keurmerken en certificaten kunnen voorleggen die jouw veiligheid garanderen. Ze moeten niet alleen voldoen aan de AVG / GDPR, maar nog veel meer strengere voorwaarden voor anoniem en kwalitatief goed onderzoek.

Hierbij moet je onder andere denken aan ISO keurmerken (20252) en ook brancheorganisaties zoals ESOMAR die richtlijnen bepalen voor het uitvoeren van de surveys. Daarin zijn ook standaard afgesproken zoals MRS, Insights Association, ARF, MRIA, AMA and AMSRO standards.

En dan is er nog iets, als je inderdaad geld begint te verdienen met het invullen van enquêtes moet je niet vergeten dat je hier belasting over dient te betalen. Lees meer in ons artikel over enquêtes invullen en belastingen . hoe dit precies werkt. Zelfs cadeaubonnen of andere beloningen anders dan geld die je netjes op te geven.

En natuurlijk kan de Belastingdienst het allemaal niet leuker maken, je wil niet dat ze achteraf komen zeuren waar je bijverdienste toch vandaan komt, want dan betaal je een boete . Geef je verdiensten dus netjes op bij je aangifte, dan kan je ook niet in de problemen komen.

Scroll naar boven