Home » Enquêtes invullen voor geld
enquêtes invullen voor geld

ENQUÊTES INVULLEN VOOR GELD

Vind je het leuk om je mening te delen, en denk je graag mee hoe dingen anders en beter kunnen?

Hoe gaaf zou het dan wel niet zijn dat je door mee te doen aan onderzoeken écht een verschil kan maken?

En dat je, terwijl je daarmee bezig bent, er ook nog eens een mooie verdienste aan overhoudt? Dat kan! Wij hebben onderzoek gedaan naar de best betaalde enquêtes: betrouwbare sites .

BETAALDE ENQUÊTES?

Je leest het goed, het is dus echt mogelijk om betaald te worden voor het invullen van enquêtes. En die vergoeding is bovendien nog zeer de moeite waard ook! Zomaar enkele tientjes tot honderden euro’s per maand. Dat is niet voor niets, want jouw mening heeft ook een waarde. De marktonderzoeken worden immers niet voor niets gedaan. Maar dat leggen we je later uit.

Belangrijkste om te onthouden is namelijk dat er echt ontelbaar veel bureaus en online panels zijn die hierop inspelen en dus jou willen werven als panellid. Daar verdienen ze uiteraard zelf ook weer geld aan. Maar helaas verschilt de kwaliteit tussen als die websites sterk.

En dan bedoelen we niet dat de vergoeding die je krijgt varieert. Nee, er zijn helaas zelfs partijen die helemaal niet betrouwbaar zijn. Die gaan niet netjes om met jouw persoonlijke gegevens en betalen jouw beloningen zelfs nooit uit. We willen je niet bang maken, maar je moet dus wel even goed kijken waar je aan begint.

En daar gaan we je bij helpen! Wij hebben namelijk alle belangrijke sites in Nederland én België onderzocht. De reviews deze individuele partijen kan je ook terugvinden op deze website, maar veel belangrijker is dat we een lijst hebben samengesteld met alle panels die wel te vertrouwen zijn en die ook nog eens voor je hebben geordend naarmate je er meer of minder kan verdienen:

WAAROM KRIJG JE HIERVOOR BETAALD?

De onderzoeken die worden uitgevoerd doen ze natuurlijk niet zomaar. Onderzoeksbureaus doen deze voor het overgrote deel in opdracht van grote bedrijven, instellingen, non-profit organisaties, verenigingen, nieuws media en overheidsorganen. Dit marktonderzoek is niet gratis , daar verdienen de bureaus goed geld mee.

Ze kunnen er ook prima vergoeding voor vragen. Niet alleen omdat het best een werk is om dit uit te voeren, maar met name omdat de uitkomsten ook een grote waarde hebben voor de opdrachtgevers. Zij hebben namelijk belangrijke vragen die beantwoord moeten worden.

Dit gaat over kennis die ze nodig hebben om hun producten te verbeteren. Of hun diensten, services, marketing of verkoop. Soms betreft het zelfs nog artikelen en concepten die nog in ontwikkeling zijn! Met andere woorden: dan kan jij mede bepalen of een product wel of niet op de markt komt! Of dat een reclame goed genoeg wordt bevonden om echt op TV te mogen komen.

Met deze inzichten zullen de bedrijven uiteindelijk ook hun omzet verhogen , dat is immers hun belangrijkste doelstelling. Alleen door op de hoogte te zijn wat er in de markt speelt blijven ze vernieuwend en daarmee concurrerend ten opzichte van hun concullega’s.

Maar dan is het wel van groot belang dat de onderzoeken op een zo goed mogelijke manier worden uitgevoerd. Die kwaliteit borgen de bureaus door een groot panel van loyale leden. Die betalen ze voor hun inspanningen zodat ze ook graag lid willen zijn en blijven.

Daarmee mogen ze dus ook in ruil daarvoor verwachten dat de leden hun best doen om eerlijke antwoorden te geven op de vragen in de vragenlijsten en surveys. En vergis je niet: dat controleren ze ook! Er zitten testvragen in veel onderzoeken alleen om dat in de gaten te houden. Niet proberen om zo snel mogelijk door de enquête te klikken maar doe echt serieus mee, anders ben je dadelijk je beloning kwijt of misschien zelfs je hele account!

IS MEEDOEN GRATIS EN VRIJBLIJVEND?

Ja, maar natuurlijk! Er zitten geen kosten aan verbonden om je aan te melden, soms krijg je zelf meteen een startbonus bij je inschrijving. En er is nooit een verplichting. Je hoeft dus niet aan alle onderzoeken mee te doen waarvoor je wordt gevraagd, en ook niet aan bijvoorbeeld een minimaal aantal onderzoeken per maand ofzo. Àlleen wanneer jij daar zin in hebt . Zolang je maar eerlijke en serieuze antwoorden geeft op de vragen die je wel invult, zit het wel goed.

KAN IEDEREEN ZICH AANMELDEN?

Er zijn bijna geen beperkingen te verzinnen. Het is wel zo dat je een minimale leeftijd moet hebben. Dit is per panel verschillend, maar vaak 16 of 18 jaar oud. Daarnaast zijn de panels specifiek bedoeld voor mensen in een bepaald land.

Zo zijn er dus aparte panels voor bijvoorbeeld NL en België, ook al zit daar precies hetzelfde onderzoeksbureau achter. Dit heeft weer te maken met het feit dat de onderzoeken moeten worden gedaan binnen een bepaalde doelgroep, en vooral de geografie is daarbij belangrijk. Maar meer eisen zijn er niet, iedereen kan meedoen.

WAT HEB IK NODIG?

Het enige wat je nodig hebt om je in te schrijven en om mee te doen aan de enquêtes is een apparaat met internet . De onderzoeken worden namelijk hoofdzakelijk online afgenomen. Dus een laptop of computer is wel handig, maar in bijna alle gevallen is een tablet of telefoon ook goed hoor. De betere panels hebben ook hele mooie apps tegenwoordig die het mobiel invullen nog makkelijker maken. Handig voor onderweg als je even wat wilt verdienen terwijl je op de bus zit te wachten of in de trein zit.

Daarnaast is een e-mailadres benodigd om je aan te kunnen melden, net als een bankrekening in het juiste land om je geld uit te kunnen laten betalen. Soms heb je daar een PayPal account voor nodig. Mocht je die niet hebben geen nood: deze zijn gratis en binnen enkele minuten aangemaakt!

HOE WERKT HET?

Eerst schrijf je jezelf in bij een enquête sites. Bij voorkeur meerdere websites overigens want dan kan je aan meer onderzoeken meedoen en dus ook meer verdienen . Daarna is het verstandig om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Hoe meer het bureau over jou weet, des te gerichter ze jou kunnen vragen om mee te doen aan hun onderzoeken.

Dat is belangrijk, want de enquêtes zijn vaak bedoeld voor een specifieke steekproef . Zo zal een bierbrouwer vooral mannen willen ondervragen, terwijl een make-up merk meer interesse heeft in vrouwen. Maar ook leeftijd kan een rol spelen en nog veel meer. RTL4 zal voor zijn onderzoeken bijvoorbeeld alleen maar mensen willen die ook daadwerkelijk naar hun zender kijken!

Vul je jouw gegevens niet goed in, of houd je ze niet geregeld up-to-date, dan is de kans aanwezig dat je wel wordt gevraagd voor een onderzoek maar halverwege blijkt dat je toch niet de doelgroep bent. Dan mag je hem niet afmaken en krijg je ook geen vergoeding, zonde!

Als je inschrijving compleet is ontvang je vanzelf uitnodigingen voor nieuwe surveys in je mail of via de app. Er staat steeds in wat de beloning zal zijn als je meedoet, en hoe lang het gemiddeld duurt om alles in te vullen. Op basis daarvan kan je dan zelf bepalen of je meedoet, of even laat schieten.

Als je wel meedoet dan krijg je direct na afloop de vergoeding bijgeschreven in je account. Vanaf daar kan je dit vanaf een minimaal bedrag weer laten uitkeren. Bijvoorbeeld naar je bankrekening of naar je PayPal account. Soms kan (of moet) je kiezen voor waardebonnen / cadeaukaarten of worden andere soorten prijzen uitgereikt zoals cadeaus.

WAT VOOR VRAGEN WORDEN ER GESTELD?

Veel mensen denken dat je alleen maar ellenlange vragenlijsten moet invullen, saai! Dat is allang niet meer zo. De bureaus weten dat leden dit helemaal niet leuk vinden, en dat draagt dus niet bij aan de kwaliteit van het onderzoek. Ze proberen het tegenwoordig zo leuk mogelijk te maken.

Zo zitten er dus meer filmpjes in, interactieve stukken, grappige onderwerpen, en worden onderzoeken ook op andere manieren gedaan door bijvoorbeeld forum discussies of mag je zelfs thuis producten testen en live websites beoordelen. Dat maakt het ook zo’n leuke manier van geld verdienen!

HOEVEEL VERDIENT HET?

Dat is uiteindelijk de belangrijkste vraag natuurlijk. Eerder benoemden we al onze lijst met de beste enquête sites. Die zijn betrouwbaar en betalen het meest. Ook gaven we je al de tip om je vooral bij meerdere van deze panels aan te melden, zo niet allemaal!

Tezamen kan je dan namelijk zomaar € 200,- tot € 500,- per maand binnenhalen. Let op, hoeveel enquêtes je krijgt ligt wel aan de doelgroep waarin je valt en het kan variëren door het jaar heen. Maar al met al is dit toch wel een heel mooie bijverdienste nietwaar?

Scroll naar boven